HELEZON JİLETLİ TEL
Güvenlik amaçlı olarak vazgeçilmez bir araç olan jiletli teller caydırıcı olmak bakımından da en etkili olan koruma yöntemlerinden biridir. Son yıllarda daha çok kullanılmaya başlayan jiletli tel çit sistemleri, şekillerine göre de kendi arasında guruplara ayrılmaktadır. Kolay anlaşılabilmesi için helezon jiletli teller akordeon şeklinde sarmal iç içe geçmiş olarak tarif edebiliriz. Düzlemsel jiletli tel ise olimpiyat halkaları şeklindedir. Daha çok güvenlik zaafı olan siteler, askeri alanlar, havalimanı, özel mülk, sınır güvenliği gibi alanlarda kullanılan helezon ve düzlemsel jiletli tel sistemleri, AISI 304 veya 430 kalite paslanmaz çelikten ya da galvaniz çelik tel üzerine sıcak daldırma galvanizli sac kaplayarak üretilir. Oldukça radikal bir güvenlik yöntemi olan jiletli çitler, dayanıklı, uzun ömürlü, ekonomik ve kolay montaj özelliği ile oldukça etkin bir koruma sistemidir.
HELEZON JiLETLi TEL TEKNiK ÖZELLİKLERİ:
Jiletli tel malzemesi : AISI 304 – AISI 430 galvanizli tel Tel malzemesi : 2.5 mm Tel malzemesi galvaniz kaplama miktarı : 200 gr/m2 Tel Çapı : 4,5mm / 6mm / 9mm Kangal Ağırlığı : 0.7 kg/m / 1.0 kg/m / 1.5 kg/m İdeal Açılma Mesafesi : 8 metre
Özel Güvenlik Bölgeleri, Meskun Mahaller, Spor Kompleksleri, Özel Araziler, Bahçe Çerçeveleri, Çeşitli Endüstriyel işlerde, Çelik Konstrüksiyonlu Uygulamalar, Çiftlikler, Askeri Alanlar, Havaalanları, Fabrika Ambar ve Depoları, Tarlalar, Koruma ve Sınır Belirleme Amaçlı Tüm Alanlar, Parklar, Bahçeler, Fabrikalar, Otoyollar, Organize Sanayi Siteleri, Siteler…
DÜZLEMSEL JİLETLİ TEL
Jiletli Tel günümüzde en son teknik, makine ve ekipmanlarından yararlanılarak üretilmekte olan tellerdir. En zor şartlar altında yapılan testler ile dayanıklılığı kanıtlanmış olan jiletli tel sistemleri, uzun süre kullanabileceğiniz temel güvenlik malzemeleri arasında yer almaktadır.
Genellikle kafes tel, panel çit veya tel örgü uygulamalarının üzerine güvenlik seviyesini artırmak amacıyla kullanırlar. Askeri alanlar, hava alanları, fabrika depolar ve sınır belirleme amaçlı tüm uygulamalarda kullanılır.
Güvenlik amaçlı olarak vazgeçilmez bir araç olan jiletli teller caydırıcı olmak bakımından da en etkili olan koruma yöntemlerinden biridir. Son yıllarda daha çok kullanılmaya başlayan jiletli tel çit sistemleri, şekillerine göre de kendi arasında guruplara ayrılmaktadır. Kolay anlaşılabilmesi için helezon jiletli teller akordeon şeklinde sarmal iç içe geçmiş olarak tarif edebiliriz. Düzlemsel jiletli tel ise olimpiyat halkaları şeklindedir. Daha çok güvenlik zaafı olan siteler, askeri alanlar, havaalanı, özel mülk, sınır güvenliği gibi alanlarda kullanılan helezon ve düzlemsel jiletli tel sistemleri, AISI 304 veya 430 kalite paslanmaz çelikten ya da galvaniz çelik tel üzerine sıcak daldırma galvanizli sac kaplayarak üretilir. Oldukça radikal bir güvenlik yöntemi olan jiletli çitler, dayanıklı, uzun ömürlü, ekonomik ve kolay montaj özelliği ile oldukça etkin bir koruma sistemidir.
Özel Güvenlik Bölgeleri, Meskun Mahaller, Spor Kompleksleri, Özel Araziler, Bahçe Çerçeveleri, Çeşitli Endüstriyel işlerde, Çelik Konstrüksiyonlu Uygulamalar, Çiftlikler, Askeri Alanlar, Havaalanları, Fabrika Ambar ve Depoları, Tarlalar, Koruma ve Sınır Belirleme Amaçlı Tüm Alanlar, Parklar, Bahçeler, Fabrikalar, Otoyollar, Organize Sanayi Siteleri, Siteler…
Jiletli veya dikenli çit sistemleri özel mal alanlarına netlikle girilmemesi heves edildiğinde arz edilir. Duyarlı özel mallar, askeri alanlar, yüksek güvenlikli siteler gibi büyük yapı alanlarında oldukça sık kullanılan bir çit çevirme sistemidir.
Dayanıklı malzemesi galvanizden üretilir ve paslanmazdır. 430 ve 304 Nitelik Paslanmaz biçiminde Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Niğde, Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet vermekteyiz. AKMUT TEL JİLETLİ TEL SİSTEMLERİ atölyelerinde üretilir. Oturum çit ve tel örgü üzeri uygulamalar seçim edilir. Uygulama alanına ve tasarıya göre Helezon Jiletli Tel veya Düzlemsel Jiletli Tel biçiminde 45cm, 60cm ve 90cm miktarlarında gereken ihtiyata göre tasarlanır ve kurulumlanır.
Dikenli teller daha çok arsa bağ bahçe çevrenine yapılan kafes telleri üzerine çekilmektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte tel örgüler de gereksinimler ve zevkler istikametinde spektrum kazanmıştır. Bahçe çevrelerinde, spor kuruluşlarında, özel kuruluşlarda, sanayilerde, askeri alanlarda, site çevrelerinde ve değişik güvenlik bölgelerinde yaygın olarak kullanılan tel örgülerin bir hayli cinsi bulunmaktadır.
Tel örgü yaptırmak isteyen şahıslar ya da müesseseler dikenli, jiletli, kafesli gibi çeşitleri bulunan tel örgülerden kullanım amaçlarına en uygun tel örgü modelini seçmelidir. Tel örgüye hangi emelle lüzum dinlendiği ve kullanıcının temennileri tercih mevkisinde önemlidir. Şahıslar tel örgü tercihlerinde netlikle çitlerin ve tel örgülerin özellikleri ile alakalı uzman olan şahıslardan bilgi almalı, tercihlerini bu güzergahta reelleştirmelidir. Mahsulde kullanılacak malzemeler de uygulanılacak alanın koşullarına uygun olmalıdır. Özellikle darbelere, hava şartlarına karşı mukavemetli tel örgü ve çitler alternatif edilmelidir.